Activiteiten

Elke zondag van 14h00 tot 17h00 is er een activiteit voor de -12-jarigen. De +12-jarigen hebben aangepaste activiteiten zoals hieronder wordt toegelicht. Soms zijn er wel speciale activiteiten. Deze lichten we hieronder samen met de aangepaste corona-richtlijnen even toe.

Code rood jeugdwerk

Beste ouder of lid

Zoals jullie de laatste dagen en weken ongetwijfeld hebben gehoord, gaan de coronacijfers de verkeerde kant uit. Vrijdag 23 oktober heeft het nationaal overlegcomité beslist dat ook de jeugdwerking overschakelt naar code rood. We hebben na lang en diepgaand overleg de volgende werkwijze besloten.

Voor -12 -jarigen verandert er niet veel. De leiding zal wel zoveel mogelijk proberen de activiteiten buiten te laten plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. Ook zullen zij steeds een mondmasker dragen. Zoals bij de vorige activiteiten zal de activiteit nog steeds in 2 bubbels doorgaan, de leeuwkes en de pagadders in bubbel 1 en de jongknapen in bubbel 2. Zoals voorheen zullen de 2 verschillende bubbels alternerend hun activiteit houden op de Vives (achter de kerk) en op de speelplaats van de school De Breg.

Bij de +12-jarigen verandert er meer. De leden van deze groepen moeten (net zoals de leiding) steeds een mondmasker dragen en er kunnen alleen buitenactiviteiten plaatsvinden. Hierdoor zien we ons genoodzaakt om de activiteiten aan te passen aan het weer. In het geval van goed weer zal er een aangepaste buitenactiviteit doorgaan, zoals bijvoorbeeld een geanimeerde wandeling, met oog voor social distancing en andere coronamaatregels. Bij slecht weer kiezen we ervoor om de activiteiten online te laten doorgaan. Elke vrijdag voorafgaand aan een activiteit zal de groepsverantwoordelijke u laten weten hoe de activiteit van zondag er zal uitzien.

Indien u nog met vragen zit kan u het coronasymbool aanklikken. Anders kan u voor meer uitleg uw groepsverantwoordelijke of de hoofdleider Jasper contacteren. (telefoonnummers zijn terug te vinden bij contact)

Stay safe,

De leiding

Gif corona (1).gif
Klik op icoon voor meer uitleg van KSA nationaal

Activiteiten

Dit veranderd wekelijks. De leiding probeert hier via bericht zo duidelijk mogelijk te communiceren.
DSC_2029.JPG
81344895_2464951830423402_21240324093043

BKV '21

03 JULI-08 JULI 2021

 

 

BKV is een jaarlijkse animatorcursus waarmee je het attest van 'Animator in het jeugdwerk' kan behalen.

Als kersverse begeleiding of toekomstige leiding wil je wat bijleren over spel, jongeren, animatie, creativiteit, inkleding en begeleidingshouding? 

Je wil het attest van animator in het jeugdwerk halen? Dan is BKV voor jou ‘the place to be’! Samen met nog zo’n 150 andere KSA’ers krijg je op BKV, naast vorming, op alle mogelijke manieren animatie aangeboden door een hyperactieve animatieploeg. 

60654630_1568863646577740_11705925290709

JOEPIE 29

13 april tot 16 april

Joepie wordt dit jaar in een ander jasje gestoken. Dit zal het niet minder leuk maken voor onze jonghernieuwers. Hun leiding zal hier nog verder over communiceren.  

Kamp

2021

- Grootkamp

  Heist op den berg

  12/07 - 20/07

KNAVO

Van 7 tot 9 mei 2021 trekken de knimmers naar de bossen van Oudsbergen. Hier gaat het Knavo-weekend door dat georganiseerd wordt door KSA Limburg. Dit initiatief is samen met de andere KSA-groepen van Limburg. Knavo staat voor KNimmer AVOntuur en het wordt zeker een avontuur. 

Wat kan je er allemaal verwachten?

  • kabelbanen en hoogteparcours

  • zelf je seniortent leren opzetten

  • je eigen potje koken

  • op tocht je weg zoeken met tochttechnieken

  • een supervet thema

  • je leden de tijd van hun leven bezorgen

Beste (oud-) KSA'ers, KSJ'ers en Em&Jee'ers!

Wij hebben beslist om onze receptie van ons 40-jarig bestaan, die normaal gezien 2 mei zou doorgaan, te verplaatsen naar een latere datum. Wij zijn genoodzaakt om deze beslissing te nemen door het Corona virus en de maatregelen die nu van kracht zijn. Aangezien dit een groot evenement is, willen we zeker niet bijdragen aan de verspreiding van het virus. Van zodra we een nieuwe datum vastgelegd hebben, zullen jullie snel een nieuwe uitnodiging in de bus krijgen. Wij kijken uit naar deze reünie en laten het virus de pret zeker niet bederven! Tot binnenkort!

De leiding

 

 

Verdere updates volgen later ...

Jeugdbeweging

©2019 by KSA Eigenbilzen